Каталог
Сифони

Сифон для кухонної мийки: види та особливості

Коли мова заходить про домашній комфорт, ми рідко замислюємось про дрібниці, але саме вони можуть мати найбільший вплив. Сифон для кухонної мийки — це невидимий охоронець, який оберігає кімнату від неприємних запахів і дозволяє воді витекти в каналізацію без жодних пригод. У цій статті ми відкриємо всі таємниці: як він працює, які бувають види сифонів та як вибрати такий, що працюватиме довго й безпроблемно.

Сифони: які бувають?

Загалом усі сифони працюють за однаковим принципом, але за конструкцією бувають зовсім різні. Якщо говорити саме про сифони для кухонних мийок, то головні різновиди такі:

  • Класичні трубні сифони U-подібної форми. Їх виготовляють з пластику, металу або комбінації цих матеріалів. Такі сифони не дуже легко очищаються й можуть забиватися, саме тому деякі моделі мають розбірну конструкцію.

  • Пляшкові (колбові) сифони — класика для кухонь. Вони забезпечують ефективне затримання сміття, також не доведеться переживати, якщо у такий сифон впаде, наприклад, обручка: «пляшка», що легко знімається, затримає дорогоцінну річ. Щоправда, такий сифон має трішки більші розміри: перевірте, чи підійдуть вони вам.

Який матеріал кухонних сифонів обрати?

  • Пластик

Пластик — найбільш поширений та бюджетний варіант на сьогодні. Пластикові сифони легко встановити, легко зняти для очищення чи заміни. Проте варто взяти до уваги, що деякий пластик менш стійкий до високих температур і механічних навантажень, тому обирати треба серед надійних виробників, які не нехтують якістю (Lidz, наприклад).

Якісні пластикові сифони від європейського бренду Lidz виготовляються зі стійких матеріалів (тільки з первинної сировини), що чудово витримують контакт із гарячою водою та мийними засобами, вони безпроблемно служать упродовж багатьох років.

  • Метал

Дорожча альтернатива пластику — метал. Металеві сифони довговічніші та витривалі до різних механічних і температурних навантажень. Найчастіше для їхнього виготовлення використовується нержавійка та латунь.

До переваг металевих сифонів також можна було б додати зовнішній вигляд, але їх не видно за кухонними фасадами. До того ж серед пластикових варіантів Lidz також є елегантні сірі варіанти, що за красою ніяк не поступаються металевим.

На які ще характеристики варто зважити?

  • Сумісність з трубою каналізації. Радимо переконатися, чи діаметр приєднувального патрубка обраного сифона збігається з каналізаційним виходом. Але якщо не вгадали, не проблема: можна скористатися перехідною манжетою. Всі сифони Lidz комплектуються гофрою з виходом у каналізацію 40/50 мм, що робить їх універсальними.
  • Діаметр зливного отвору в мийці до зливу сифона. Як правило, така характеристика вказується у дюймах (наприклад, 1 ½’; 1 ¼’).
  • Сумісність з технікою. Якщо до сифона треба буде під'єднати пральну чи/та посудомийну машину, оберіть сифон з додатковим патрубком (або й двома). На сьогодні в сифонах є додатковий вихід для підключення в каналізацію побутової техніки. В асортименті сифонів Lidz представлені моделі як з виходами для посудомийної машини, так і без.
  • Форма переливу: вона може бути квадратною або круглою. Перелив — це отвір у верхній частині мийки, який перешкоджає переливу води через верх. Це важливий критерій при виборі сифона, про який у вас запитає продавець. Щоб вибрати було легше, ділимось лайфхаком: якщо у вас металева мийка — перелив буде квадратної форми, а якщо мийка з каменю (або ж композитна) — перелив буде круглої форми. Це правило працює в 99% випадків.
  • Тип мийки за кількістю чаш: одинарні або подвійні. Відповідно й сифони для цих мийок є з однією або з двома чашами.
  • Діаметр отвору під сифон. Якщо у вашій мийці отвір 50 мм, то потрібно обирати сифон такого формату:

Сифон для кухонної мийки LK02

33ec11a8ac1ae18c5f11c1b1779cb4d0.png


А якщо це 90 мм (тобто 90% сучасних мийок, які ще називають «євромийками»), то слід обирати сифон такого формату:

Сифон для кухонної мийки LK03

ed4097d93507b327486fbf981a121d89.png



Сифони Lidz мають ряд додаткових переваг, що стануть великим плюсом під час порівняння з аналогічними моделями інших брендів:

➤ Сітка у сифонах Lidz має товщину аж 0,6 мм і захищає його від деформацій (на відміну від 0,4 мм у конкурентів).

➤ Розумний гідрозамикач Lidz захищає кухню від запахів і пересихань (конкуренти мають нижчу глибину).

➤ Сифони Lidz запаковані в напівзібраному вигляді в прозорому пакеті з інформативними наліпками: їх дуже просто зібрати й встановити.

➤ Lidz впевнений у якості кожної одиниці продукції та дає 5 років гарантії на свої сифони.

Як доглядати за сифоном: практичні поради

Щоб сифон прослужив довше, а ризик забивання мийки був мінімальним, його потрібно регулярно чистити. Як часто — тут все залежить від інтенсивності користування мийкою, а також від того, наскільки ретельно ви очищаєте її від залишків їжі. Це може бути як раз на кілька тижнів, так і раз на кілька місяців: стежте за тим, чи швидко відходить вода, й раптом що — краще очистити й попередити проблеми.

Для ретельного очищення сифона від жиру, нальоту та інших забруднень можна використовувати спеціальні хімічні засоби для прочистки каналізаційних труб. Однак слід обережно поводитися з такими речовинами й дотримуватись інструкцій виробника. Як альтернатива, можна застосовувати домашні засоби на основі оцту, соди або цитрусових.

Регулярний догляд та вчасне чищення сифона допоможуть забезпечити його належне функціонування, запобігти утворенню засмічень і неприємних запахів на кухні. Як результат — на вашій кухні комфортно й пахне лише смачними стравами.

Чому купити сифон для кухонної мийки Lidz — чудова ідея?

Купити сифон Lidz —спростити собі життя. Ми не пропонуємо вибирати серед сотень моделей, що відрізняються лише відтінком кольору чи іншими неважливими деталями. У нас ви знайдете тільки найпопулярніші моделі сифонів із якісного пластику, що прослужать довгі роки: ми віримо, що вибір сантехніки не повинен перетворитися складний квест за всі гроші світу.

Наші сифони легко монтуються і розбираються, дуже легко чистяться. Вони добре витримують перепади температур і випробування життям: купіть і переконайтесь на власному досвіді.

Lidz не має власних магазинів, але наші товари продаються у найбільших магазинах сантехніки та онлайн.

Сифони Lidz давно облаштувались у квартирах і будинках у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Львові та в інших містах і селах. І не дивно: бо пропонуємо найкращу якість за найнижчу ціну.

Ми відкриті до співпраці

Ритейл
Дистриб'ютори
Інсталятори
Дизайнери інтер'єру
Ритейл
Дистриб'ютори
Інсталятори
Дизайнери інтер'єру
Написати нам