Каталог
Змішувачі

Як обрати недорогий змішувач для ванної: основні поради

Обираємо разом з Lidz! Ремонт у ванній — той ще клопіт. Щоб обрати умивальник, дзеркало або змішувач, доводиться врахувати купу параметрів. Але навіть цього не завжди достатньо, бо інтернет зустріне безліччю однаковісіньких, на перший погляд, варіантів. Ми позбавимо вас від такої проблеми принаймні з одним елементом — змішувачем для ванної. Почнімо!

Матеріал — основа основ

Вибрати матеріал — це пів успіху в нашому завданні. Ми детально розповімо про кожен матеріал, але перед цим запитайте себе, для яких умов вам потрібен змішувач. Для ванної вдома (де ви щодня ним користуєтеся) або дачі (де ви користуєтеся ним значно рідше, ще й вода жорсткіша)? Це одразу полегшить вибір.

Майже вічна нержавіюча сталь

Надпопулярний матеріал, про який всім все відомо, правда? Але, от халепа — нержавійка буває дуже різна, і проблема в тому, що в магазині одну від одної не відрізниш. Наприклад, сталь AISI 201, яку полюбляють інші виробники, менш стійка до корозії та іржі й швидко псується. Про гігієнічність і безпеку не може бути мови, домішки та інші сплави в цій сталі роблять її сприятливішим середовищем для розвитку мікроорганізмів.

Для виготовлення змішувачівLidzми використовуємо нержавійкуAISI 304,яка не піддається корозії та не іржавіє. Вона гігієнічна й дуже легко миється й максимально стійка до термічних і механічних навантажень.

Змішувачі з нержавіючої сталі Lidz ідеально підійдуть для довгого та активного користування. А якщо досі сумніваєтесь, гарантія на нашу нержавійку — 20 років, це точно про щось говорить. Ось, декілька чудових варіантів:

Змішувач KUBIS для ванни 0061 з коротким виливом

eeb0ab6bd73b9336922c20a1740da57c.png

Або ось чорна модель Aria 05D-BES з довгим носиком:

4a285d0d3c6c5d8dc6c18a8de02a9829.png

Тривка й елегантна латунь

Це надійний і довговічний матеріал, що не впливає на хімічний склад води та добре витримує перепади температур. Якість самого сплаву та відсутність шкідливих для здоров'я людини домішок залежать від вмісту в ньому міді. Інші виробники часто використовують сплави з високим вмістом цинку (до 40%) та низьким вмістом міді (до 60%), що негативно впливає на гігієнічність, стійкість до корозії та зовнішній вигляд. У Lidz ми використовуємо правильний склад — 70% міді, тож спокійно надаємо гарантію 5 років.

Латунні змішувачі Lidz — баланс якості та ціни! Вони дешевші за сталеві, трохи менше прослужать, але в стійкості до перепадів температур і жорсткої води не поступляться. Обирайте й користуйтесь із задоволенням. Ось, наприклад, пропонуємо розглянути змішувач Mars 001

ff4d837f3ea9220d0ae61b589b917100.png

Дешевий і сердитий силумін

Сплав алюмінію та кремнію не такий довговічний, але й набагато дешевший від своїх латунних аналогів. Він чудово покаже себе на дачі або як тимчасовий варіант на період ремонту. Не чекайте від нього довгих 10 років роботи, але за свої гроші це суперваріант для дачі чи орендованого помешкання на 3 роки, саме таку гарантію надає Lidz. Змішувач для раковини з оригінальним дизайном Lidz Nicole 001F буде чудовою прикрасою орендованого житла для молодої сім’ї:

27af78fbe05bbd327a90dc060f0b90b8.png

Пластик Brinex для найжорсткішої води

На жаль, не в усіх будинках є очисні системи. Для сталевих змішувачів (якими б якісними вони не були), це означає, що з часом на них утвориться вапняний наліт. Як результат: важіль заїдає, потік води зменшується, зовнішній вигляд псується.

В Lidz є рішення — змішувачі Brinex з ABS пластику. Вони спеціально розроблені для найжорсткішої води, не бояться корозії та окислення. Не виділяють конденсат, тому завжди сухі. А ще, ви не ризикуєте попектися, бо такі змішувачі не нагріваються. Це наша справжня гордість!

Переживаєте за зовнішній вигляд? Повірте, ви й не запідозрите, що це не метал. Змішувачі Lidz вкриті захисним хромовим покриттям, яке не тьмяніє та не змінює колір із часом. Також, вся колекція Brinex легко монтується, а догляд за ними — це задоволення, а не обов’язок. Подивіться на цих красунчиків:

Змішувач 35C 006N для ванни (k35) Brinex хромований класичної форми

Якщо не вподобали металічний колір, то, можливо, ви оціните модель 35B 006N (k35) Brinex вишуканого чорного кольору

7158929b8a610618c2941ef606e615fa.png

Покриття корпусу змішувача, за яким легко доглядати

Змішувачі з нержавіючої сталі певний час зберігають свій зовнішній вигляд навіть без спеціального покриття, хоча воно може стати важливим фактором у виборі. Покриття має бути не лише приємним оку, а й практичним, легким в догляді та міцним. Ми розповімо про види покриття й важливі деталі, які варто врахувати перед купівлею.

Полірування

Полірування робить поверхню змішувача гладкою та матовою, плями від води на ній майже непомітні. Також воно захищає поверхню від впливів довкілля та механічних пошкоджень. Такий змішувач чудово впишеться в сучасний і вишуканий інтер’єр.

Хромонікелеве покриття

Найчастіше змішувачі захищаються хром-нікелевим покриттям. Хромовані змішувачі виготовляються за допомогою гальванічного покриття корпусу із будь-якого матеріалу: латуні, нержавіючої сталі, силуміну та навіть пластику. Їхній блиск гарантовано радуватиме вас протягом довгих років, оскільки такі змішувачі дуже стійкі до зовнішніх пошкоджень. А ще за ними зручно й приємно доглядати.

Фарбоване покриття

Крім хромованих і полірованих, Lidz пропонує чорні, білі, графітові та інші кольорові змішувачі. Фарбоване покриття менш довговічне, ніж хромоване, але кольорові змішувачі є чудовим доповненням до сучасного дизайну ванної кімнати.

Конструкція: Важіль vs вентилі

Одноважільні змішувачі мають ручку, що рухається вправо-вліво для регулювання температури води, та вгору-вниз для зміни натиску. Двовентильні, мабуть, знайомі вам з дитинства — це змішувачі з двома «баранчиками», для гарячої й холодної води. Щоб регулювати температуру та силу струменя, потрібно по черзі їх крутити. Зараз визначимо, яка з цих конструкцій краще розв'яже ваші проблеми.

Вентилі

Часто вони вважаються менш зручними: поки налаштуєте оптимальну температуру — встигнете змерзнути, обпектися або просто втомитися. Хоча дехто навпаки вважає, що вентилями набагато легше налаштувати ідеальні параметри води. Також якщо у вас ванна у вінтажному стилі (або ви сумуєте за бабусею) — двовентильний змішувач чудово вам підійде. Наприклад: Lidz Lamb 140

fa0850b85cb5a25f2b74d09c36ea99ea.png

Важелі

Налаштовувати так просто, що впораються навіть діти.Ще великою перевагою є простота ремонту: в основному зношується картридж, а замінити його зможе будь-хто. Зазвичай вони дорожчі за вентильні, але різниця незначна. У Lidz ви в будь-якому разі зможете підібрати щось до смаку й за доступною ціною. До вашої уваги простий та надійний змішувач Lidz (CRM) Arrow 001 для умивальника:

5bf413f03e04f0a351066cc98fbe54e3.png

Вилив: литий чи поворотний?

Простими словами, в литому — носик повертається, а в неповоротному, як можна зрозуміти з назви — не повертається. У кожного типу є особливості про які варто знати. Тож, не крутимо носом — підбираємо вилив.

Литий вилив

Зазвичай служить довше, оскільки не має рухомих елементів, які легко ламаються. Також, цей тип змішувачів простіший у догляді. Їхня основна проблема в обмеженій гнучкості: вам доступний тільки один напрямок води. Через простішу конструкцію цей варіант зазвичай коштує дешевше.

Lidz Tani 006 для ванни (з душовим гарнітуром) (k40)

197a28fdd9595c374e2c0f1be126bafe.png

Поворотний вилив

Універсальний продукт, дозволить легко налаштовувати кран туди-сюди, як вам зручно. Можна встановити так, щоб дотягувався навіть до раковини, тоді носик має бути довгий — до 40 см. Але в цій універсальності ховається й головний недолік: згодом через часті повороти, місце кріплення може тріснути.

Vida 005-1 з довгим виливом Nickel (k35)

78e0978570bd800971d512466d12fb54.png

Обираємо дизайн

Ванна кімната — місце, де ми проводимо багато часу, тож кожен елемент має бути не тільки якісним, а й приємним оку. Ми в Lidz це чудово розуміємо, тому пропонуємо різноманітні форми й кольори:

Колір

  • Біле матове покриття зустрічається в наших пластикових змішувачах серії Brinex та змішувачів із силуміну. Виглядає дуже стильно, кращого варіанту для сучасних дизайнів не придумаєш!

Brinex 36W 005

155ae0c827034782f66f2e4c625abe8d.png
  • Чорний додасть елегантності будь-якій ванній.

KUBIS 001F (K35)

49217b7974a1bd80fe1f3a7d1830f798.png
  • Хромовані змішувачі ви зустрінете майже в кожній оселі. Їх металічний блиск — це невмируща класика, яка доповнить будь-який інтер’єр.

Nicole 001FB

7f0624952f152f94b62b43db274dd77f.png
  • Графітовий, нікель або інші кольори можуть стати саме тим елементом, якого не вистачало вашій ванні для повної досконалості!

Kubis 006

592dfd19eb07a19070fba3aadede05bd.png

Форма

Lidz пропонує основні популярні моделі: достатньо, щоб вибрати, але при цьому не заморочити собі голову.

  • Овальні/круглі змішувачі: м’які лінії цих моделей нададуть будь-якій ванній елегантності та затишку.
  • Прямокутні змішувачі: виглядають стильно, тому все частіше використовуються в сучасних дизайнах.

Lidz: обирайте швидко — користуйтесь довго!

Тепер ви знаєте, як обрати ідеальний змішувач для вашої ванної. А з Lidz ви в будь-якому разі отримаєте високу якість за доступною ціною. Наші задоволені покупці в Києві, Одесі, Львові, Тернополі та інших великих та маленьких містах це підтвердять. Знайти сантехніку Lidz можна як в онлайн, так і в офлайн магазинах, приємного вибору!

Ми відкриті до співпраці

Ритейл
Дистриб'ютори
Інсталятори
Дизайнери інтер'єру
Ритейл
Дистриб'ютори
Інсталятори
Дизайнери інтер'єру
Написати нам