Каталог
Загальні

Чому варто обрати інтегровану мийку із нержавійки Lidz? Brush чи PVD покриття: що краще?

Інтегрована або вбудована мийка –– найкращий варіант для кухні. Річ у тому, що інтегрована мийка –– це і зручно, і функціонально, і точно буде актуально ще не один десяток років. Якщо ви вперше чуєте про інтегровані мийки Lidz, то читати матеріал нижче трохи небезпечно, бо можете захотіти поміняти свою стару на інтегровану Lidz просто зараз!

У чому особливість інтегрованої мийки?

З назви можна зрозуміти, що така мийка не накладається зверху стільниці, а інтегрується у неї. Рівненька моноповерхня зі стільницею створює легкий ультрасучасний інтер’єр. Але естетична складова –– не головна перевага.

Інтегровані мийки –– найбільш гігієнічні та здатні збільшити строк служби стільниці. Під краями такої мийки не збирається волога, крихти чи інші залишки продуктів, тому й матеріал стільниці не страждає. Звідси випливає ще одна перевага –– така мийка дуже полегшує побут. Пролита вода й те, що залишилося в процесі приготування їжі, відразу прямують у чашу. Додайте сюди подрібнювач харчових відходів, і мийка стане найкращою помічницею на кухні, повірте.

З якого матеріалу виготовляють кухонні мийки?

Насправді варіантів не так багато: порцеляна, штучний камінь та нержавіюча сталь.

Порцелянові мийки не бояться високих температур і попадання агресивної хімії, хоча бояться механічних пошкоджень від падіння важких чи гострих предметів. Ці мийки — лідери для використання у спеціалізованих медичних закладах, адже вони зовсім не бояться хімії та і коштують ну дуже недешево.

Керамограніт або штучний камінь — це кварцовий пісок із додаванням гранітної крихти, яка надає додаткової міцності, а сполучним елементом можуть бути поліефірні, полімерні або акрилові смоли. Пігменти у складі кварцового піску забезпечують потрібний відтінок. Вони мають безліч форм, розмірів і відтінків кольору. Проте такі мийки важкі та громіздкі, а також досить вразливі до гарячого: ви не зможете покласти у мийку розпечену сковорідку, бо через різкий перепад температур камінь може тріснути. Ще один мінус мийок зі штучного каменю — червоне вино може залишити плями у мийках світлих відтінків.

Мийки із нержавіючої сталі найстійкіші та мають найкращі антимікробні властивості, що так важливо для кухні. Цей варіант є найбільш популярним, особливо на великих виробничих кухнях. Мийки з нержавіючої сталі вибирають тому, що вони можуть служити довго, а також здатні витримувати навіть дуже жорсткі умови експлуатації. Вони максимально стійкі до термічних і механічних навантажень, особливо у порівнянні зі штучним каменем: нержавіючу мийку пошкодити практично неможливо. Тож докладно зупинимося саме на ній.

Обираємо колір та покриття мийки із нержавійки

Тож яка мийка краща: глянсова чи матова?

Відповідь на це питання залежить від того, що для вас важливіше: глянсова поверхня виглядає ефектніше, проте вимагає ретельнішого догляду; матова виглядає трохи «простіше», але доглядати за нею набагато легше.

Є нюанс, на якому варто зупинитися детальніше –– покриття інтегрованих мийок. Lidz використовує Brush та PVD-покриття.

Brush: що це?

Брашоване покриття –– не зовсім правильний термін. Адже це не покриття, а спосіб оброблення поверхні. Нержавіючу сталь «брашують», тобто обробляють спеціальними щітками, щоб створити рівномірну текстуру, а ще простіше — полірують. Отже, колір Brush — це результат саме полірування.

Особливість нержавіючої сталі в тому, що цей продукт певний час зберігає свій зовнішній вигляд і протистоїть корозії навіть без спеціального покриття.Полірування мийки (BLUSHION) робить її поверхню гладкою та глянсовою, захищає виріб від впливів довкілля та механічних пошкоджень, робить матеріал стійким до подряпин і вапняного нальоту.Таке покриття не гладеньке у класичному розумінні цього слова, а з ледь вловимою текстурою (хоча на дотик дуже приємне).Покриття BLUSHION відштовхує жир і залишки їжі та легко миється, але потребує постійного догляду. Необхідно враховувати, що на глянсовій поверхні чітко видно навіть невеликі краплі, тому відразу після використання мийку потрібно витирати, а при необережному використанні можуть з'явитися подряпини. Якщо тривалий час наносити на поверхню мийки агресивні засоби для чищення, то можуть залишитися темні плями. Цей недолік ніяк не впливає на експлуатаційні характеристики, проте може зіпсувати вигляд виробу.

PVD-покриття: які переваги?

Це додаткове покриття, що захищає мийку від вапняного нальоту, забруднень, корозії металу, плісняви, мийних засобів і механічних ушкоджень. Воно робить поверхню міцною і гладенькою, тим самим полегшуючи процес догляду за мийкою. PVD-покриття –– безпечне та екологічне. Крім цього, досить стійке до перепадів температур. Тож можна не боятися, що ваша ідеальна чорна або сіра сталева мийка затреться і втратить свій зовнішній вигляд через постійне використання.До речі, саме завдяки ньому нержавійку можна зробити чорною чи сірою.Технологія покриття з допомогою вакуумного напилення PVD дає змогу виконати мийку у будь-якому кольорі. І головне — допоможе втілити будь-який ваш дизайнерський задум.

Інтегровані мийки з нержавійки Lidz виготовляються з тривкої потовщеної сталі 3 мм та мають додаткове шумоізоляційне покриття із зворотної сторони, тому вони не лише довго служать, а й не створюють зайвого шуму при легких ударах.

Монтаж інтегрованої мийки

Якщо сильно пошукати мінуси інтегрованої мийки, то знайти їх можна хіба що в монтажі. Він дещо складніший за звичайні накладні варіанти. Тут треба звертатися до спеціалістів, навіть якщо любите робити все своїми руками: отвір у стільниці має ідеально збігатися з розміром мийки. У разі, якщо щось піде не так, про інтегрований ефект можна забути.

Варто також зазначити, що інтегровані мийки Lidz досить універсальні та можуть встановлюватися відразу трьома способами:

  • Над стільницею — як звичайна врізна мийка,якщо не хочеться складного монтажу.
  • Урівень зі стільницею –– коли у стільниці вирізається відповідний простір, щоб створити ефект єдиної поверхні.
  • Під стільницею –– найчастіше такий монтаж обирають під акрилову або стільницю зі штучного каменю –– дорого і красиво.

Це дає можливість вибрати найкраще розташування мийки відповідно до ваших потреб і дизайну кухні.

Інтегрована мийка Lidz: яку купити

В асортименті Lidz є мийки великі та компактні; з однією чашею та з двома — подвійні; з крилом чи без нього; з отвором для змішувача чи без; глянсові та матові; у кольорі Brush чи сірому або чорному з напиленням PVD.

Тут вибір має базуватися на ваших потребах, особливостях кухонного простору, відтінках стільниці та фартуха.

Кухонна мийка з крилом Lidz H7844

Кухонна мийка чорна квадратна Lidz H5050B

Кухонна мийка сіра прямокутна Lidz H6050G

Також є моделі з вбудованим дозатором для мийного засобу, що дуже зручно в користуванні та елегантно в дизайні: резервуар для мила приховується під стільницею. Полиця для ножів також не буде зайвою:
Кухонна мийка Lidz LH5050T


При виборі мийки дуже важливо врахувати розташування змішувача. У Lidz є моделі з отвором для монтування змішувача, а є без нього (для випадків, коли змішувач монтується в стільницю поряд із мийкою чи у стіну).

Кухонна мийка без отвору для змішувача Lidz H4745

Кухонна мийка з отвором для змішувача Lidz H5050G

Що ще важливо: у кожному комплекті ви побачите якісний сифон, стійкі матеріали та продумані деталі якого забезпечать вам 100% захист від протікань і засмічень.

Сифон для кухонної мийки Lidz LK15

А Brush чи PDV — це вже ваш вибір

Інтегровані мийки Lidz: ідеальна кухонна сантехніка

Не страшно використовувати слово «ідеальний», коли за ним стоять гарантована якість і помірна ціна. Адже купити інтегровану мийку Lidz –– це забути про заміну мийки на довгі роки. При цьому вона завжди буде радувати вас легким доглядом та гарним виглядом. Гарантія на мийки –– 3 роки. Гарантія на приємне користування –– безмежна. Тож купуйте інтегровані мийки Lidz у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі та в усіх інших прекрасних куточках країни. Товари Lidz представлені у більшості мережевих магазинів та онлайн.

Ми відкриті до співпраці

Ритейл
Дистриб'ютори
Інсталятори
Дизайнери інтер'єру
Ритейл
Дистриб'ютори
Інсталятори
Дизайнери інтер'єру
Написати нам